Tuotteemme:

Hunajat

Hunajaa saatavana meiltä pehmeänä ympäri vuoden ja vastalingottuna heinä-elokuussa sekä lohkeavana kun vastalingottu hunaja on kiteytynyt. Tuotamme siis kahdenlaisia hunajia ja myymme kolmenlaisia. ; ) Hunajamme on kerätty pääasiassa Hämeenkyrön alueelta, mutta pesiä on myös Ylöjärvellä. Pääsatokasvina ovat olleet muun muassa metsävadelma, rypsi ja erilaiset apilat. Hunajassamme on myös muita niittyjen ja metsien kasvien mettä kuten esimerkiksi voikukan, maitohorsman ja mustikan.

Tästä pääsee verkkokauppaan, missä on lisätietoa.

Pehmeä perushunaja

Pehmeä hunaja vaivataan pehmeäksi. Siheen ei siis lisätä mitään, sitä vain sekoitellaan muutaman päivän ajan aamuin ja illoin sopivassa lämpötilassa. Näin hunajan kiderakenne muokkautuu hienokiteiseksi. Näin hunaja pysyy edes jokseenkin juoksevana eli pikemminkin kävelevänä.

Tästä pääsee verkkokauppaan, missä on lisätietoa.

Uuden sadon hunaja  juoksevaa/lohkeavaa

Vastalingottu hunaja, elokuun herkku, uuden sadon hunaja, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Käytännössä juoksevaa vastalingottua hunajaa on saatavilla heinä-elokuussa hunajan sadonkorjuun aikaan. Tämä hunaja lingotaan ja siivilöidään ja pakataan ilman mitään vaivauksia. Kaikki suomalainen hunaja kiteytyy ennemmin tai myöhemmin riippuen mistä kasveista hunaja on kerätty ja missä lämpötilassa hunajaa säilytetään.

Yleensä vastalingottu hunaja pysyy juoksevana noin kaksi kuukautta, jos sitä säilytetään huoneenlämmössä. Jos sitä säilytetään noin 15 °C lämpötiloissa jähmettyy se nopeammin. Lopulta siitä tulee lohkeavaa, koska sitä ei ole vaivattu kuten pehmeää hunajaamme. Jos taas pakastat hunajan, kun se on vielä vastalingottua, pysyy se juoksevana pidempään. Käytännössä hunaja on kivi kovaa pakastimessa, mutta lämmettyään takaisin huoneenlämpöön se on juoksevaa. Jos siis haluat talvellakin suomalaista juoksevaa hunajaa, jota ei ole lämmitetty, pakasta hunajasi elokuussa!

Tästä pääsee verkkokauppaan, missä on lisätietoa.

Siitepöly

Keräämme siitepölyä kesäkuussa ja heinäkuussa. Siitepöly on pakastettu ja kuivattu, että se säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä. Siitepöly sisältää mm. proteiinia, aminohappoja, B-ryhmän vitamiineja, A-, C-, D- ja E-vitamiineja ja kymmeniä kivennäisaineita. Jokaisella kasvilla on eri värinen siitepöly.

Tästä pääsee verkkokauppaan, missä on lisätietoa.

Mehiläisvahakynttilät

Hunajakulman mehiläisvahakynttilät ovat käsintehtyjä. Mehiläisvaha on loistava kynttilä materiaali sillä se savuttaa erittäin vähän, tuoksuu hyvältä ja se on kotimaista.

Tästä pääsee verkkokauppaan, missä on lisätietoa.

Jälleenmyyjät

 

Hämeenkyrö:

K-supermarket Hämeenkyrö

K-market Kyröskoski

S-market Hämeenkyrö

S-market Tippavaara

Sale Kyröskoski

Tampere:

K-supermarket Ratina

S-market Tesoma

S-market Hyhky

S-market Niemenranta

Sale Pispala

Nokia:

Prisma Nokia

S-market Myllyhaka

Ylöjärvi:

Sale Metsäkylä

Ikaalinen:

S-market Ikaalinen

Parkano:

S-market Parkano

 

Mikäli haluat hunajaamme tai muita tuotteitamme jälleenmyyntiin ota rohkeasti yhteyttä! Voit myös ehdottaa meidän hunajaa lähikauppasi valikoimiin jättämällä toiveen suoraan lähikauppaan.

Mehiläiset

Myymme myös itse kasvatettuja kuningattaria ja omista mehiläisistä tehtyjä pikkupesiä eli jaokkeita. Myös täysikasvuisia pesiä voi olla tarjoolla muutamia vuodessa.

Jos olet kiinnostunut ostamaan mehiläisiä ota meihin yhteyttä. Täältä löydät yhteystietomme.

Kukkia!

Olemme viime vuonna kylväneet hunajakukkaa kaikkien pörriäisten iloksi. Tarkoitus olisi jatkaa tätä myös tänä vuonna, mutta laajemmin. Mahdollisesti myös uusien kasvilajien voimin. Tulevien vuosien tavoitteena on, että saamme aikaiseksi ravintorikkaita kukkaketoja/asetelmia ympäri ämpäri seutua. Voit ilmiantaa omistamasi pienen peltoalan tai muun paikan mihin sopii kukkaketo, ottamalla meihin yhteyttä. Voimme maksaa siemenet ja vastineeksi haluaisimme kuvan kukkaniitystä täydessä loistossaan, jonka voimme jakaa somessamme. Täältä löydät yhteystietomme.

Huom! Siemeniä ja resursseja on rajallisesti, joten ota ajoissa yhteyttä!

Kukkakedon ei tarvitse olla suuri yksi neliömetrikin riittää!

Etusija annetaan lähiseudulle eli Hämeenkyröön ja lähikuntiin tuleville niityille.

 

Takaisin ylös
Tämä sivusto käyttää evästeitä parhaan käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi.
Ok